<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

söndag, april 17, 2005

äter kyckling upp sin kostnad?


Hur kan kyckling vara så billigt? 29.90 för en färdiggrillad kyckling, som hade en råvikt på 1 kg.

Vad köper affären in kycklingen för? 10 kr eller 20 kr kilot? Eller 30 kr kilot? Kanske är grillad kycklig en av butiken subventionerad lockvara. Doftmässigt fyller en samma funktion som nybakade kanelbullar. Fyller mig med ha-begär.

Men för att återgå till siffrorna. Moms, kostnad för transport, kryddor, tillagning + någon sorts vinstmarginal. Vad får uppfödaren betalt, och hur många kycklingar måste hon producera per dag för att det ska gå ihop? Känns frågorna jobbiga kan jag rekommendera en Bjäre-kyckling nästa gång. Kärleksfullt uppfödd i Skåne ;) Kanske heter alla kycklingarna Gullefjun, precis som min stationära hårddisk.

Men varför äter vissa vegetarianer kyckling när de inte äter annat kött? Jag skulle snarare göra tvärtom, fast jag äter ju allt. Utom det vita på brieosten. Det kommer jag inte börja med förrän jag fyller 30, och dit är det tre veckor, minst.