<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

måndag, september 19, 2005

affärer som tänker

Jag tycker om när matbutiker tänker till en smula. Och kan addera två och två. Framförallt så här i bärtider. Kajsa Warg, min älsklingsbutik, har fyllt sitt skyltfönster mot Renstiernasgata med tomma glasburkar i olika storlekar för att inspirera till syltning av höstens delikata skörd.
Konsum på Östgötagatan laddar med pektin och syltsocker bredvid fruktavdelningen. Ganska finurligt för en standardkonsum. Nästan lika ovanligt som att personen som jobbar i affärens fruktavdelning faktiskt gillar frukt.
(det finns finfina illustrationer till det här också, men mitt bildpubliceringsprogram ligger nere ikväll).