<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3202895312175566892', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

lördag, september 03, 2005

ruggigt roliga rubriker

Brittiska tidningen Olive är matrubrikernas mästare. De vågar ta ut svängarna lite mer än storasystertidningen BBC Good Food. I Olive kan man bläddra upp en nytt uppslag och mötas av orden Your cheatin’ tart och ett tillhörande reportage om pajer.
Rise and shine om muffins
Italians do it better
Code red om tomater
Frozen assets om glass
In favour of flavour
Eat shoots & leaves (syftandes på boken om kommatering, och bladgrönt)
A bit of fluff med ingressen Airheaded mousses, fluffs and fools are the trophy wives of the puddings world. But damn, they sure taste good.
Scarlet fever om jordgubbar. Niklas, kan inte jag få ha det på näst års jordgubbsjobb? Fast skarlakansfeber låter inte lika flådigt.
Aroma therapy om ljuvligt doftande desserter
Ice in a slice om parfait
Love a duck
Boxing clever om annandagjul
Chop chop om fläskkotlett

Dessutom har kocken Gordon Ramsey har en egen avdelning som heter Flash Gordon.

Så vilka rubriker borde vi ha i svenska mattidningar?
Jag funderar åtminstone på mat som ska matcha Bob Hunds
Nu är det revolution på gång
och
Ex-kex