<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

söndag, december 26, 2004

JulHanukka


Julen börjar på riktigt. Som alltid firar vi JulHanukka med ett obefintligt utbud av julskinka, köttbullar och sylta. Däremot är det gott om löjrom, perfekt skuren rödlök, hemmagjorda sillar, grape- och ingefärsgravad hälleflundra med tillhörande citrussallad, underbart fet rökt lax, guacamole och rågbröd.

Mamma har äntligen förstått att ingen gillar lutfisk. Alltså står det även ett fat med torskrygg på bordet på kvällen. För första gången äter jag inte bara sås, ärtor och potatis.

Sen på kvällen sitter jag i en fåtölj, dricker portvin och läser en bok. Förundras över att ingen ber mig att diska.