kaffe + anka = sant
Firar årets första eftermiddag med att laga kaffemarinerad anka med ugnsrostade rotfrukter hemma hos Pär. Ankan smälte i munnen och jag kände mig hemskt nöjd. För fyra portioner behövs:
5 dl starkt kaffe
2 chilifrukter
5 cm färsk ingefära
2 kanelstänger
1 msk gröna kardemummafrön
1/2 dl farinsocker
2 ankbröst (800 g)
Brygg kaffet. Kärna ur chilifrukterna och skär dem i skivor. Skär
ingefäran i mindre bitar. Lägg alla ingredienserna i kaffet och koka samma
i 10 minuter. Låt svalna.
Snitta ankans fettlager. Lägg ankbrösten i marinad över natten i kylskåpet. Grilla ankan i en torr och het stekpanna med fettet nedåt. Stek ankan tre minuter på varje sida. Lägg ankbrösten i en ugnsfast form och efterstek i ugnen tills innertemperaturen är 56 grader. Använd en stektermometer. Låt ankbrösten vila tio minuter invirade i folie innan de serveras.
5 dl starkt kaffe
2 chilifrukter
5 cm färsk ingefära
2 kanelstänger
1 msk gröna kardemummafrön
1/2 dl farinsocker
2 ankbröst (800 g)
Brygg kaffet. Kärna ur chilifrukterna och skär dem i skivor. Skär
ingefäran i mindre bitar. Lägg alla ingredienserna i kaffet och koka samma
i 10 minuter. Låt svalna.
Snitta ankans fettlager. Lägg ankbrösten i marinad över natten i kylskåpet. Grilla ankan i en torr och het stekpanna med fettet nedåt. Stek ankan tre minuter på varje sida. Lägg ankbrösten i en ugnsfast form och efterstek i ugnen tills innertemperaturen är 56 grader. Använd en stektermometer. Låt ankbrösten vila tio minuter invirade i folie innan de serveras.
<< Home