<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

måndag, juli 04, 2005

frilansarens dilemma


Som frilansande matjournalist för man en evig kamp mot tidningarna. Antingen vill de återpublicera mina recept i tidningens kokbok, sälja mina artiklar vidare till systertidningar i andra länder eller lägga ut mina artiklar på nätet. Och allt utan att det ska kosta dem något. Ska du själv skriva något för en tidning? Se till att läs på innan, SJF är duktiga på att förklara vilka rättigheter du har och hur du undviker att dumpa priserna.

Här är ett utmärkt exempel på en högst laglig publicering. ICA-Kuriren brukar ha bra koll. Dessutom är det en prisning av min hjälte Hiram. Prova gärna receptet med fiskblock och okokt ris i ugn!