<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3202895312175566892', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, juli 08, 2005

mellisar

Min far brukade alltid säga att man skulle äta en stor frukost, dela lunchen med sin vän och ge bort middagen till sin ovän. Det säger han än, men nu litar jag inte längre blint på honom. Istället lyssnar jag på farbror Livsmedelsverket, för han tillåter mig att äta massa mellanmål. Och så talar han i procent, och det känns alltid seriöst.
Frukosten ska gärna vara 20-25 % av det totala kalori intaget. Lunch och middag 25-35 % var och resten fördelas på mellanmålen för att hålla blodsockret på en jämn nivå.
Sen använder han sig förstås av det fula k-ordet, men ingen är perfekt.

Foto: Åsa Dahlgren