<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3202895312175566892', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

måndag, juli 25, 2005

rötmånad

Välkommen till rötmånaden, den pågår hela månaden till 23 augusti. Svensk köttinformation skicka med nästa besvärande regelbundenhet ut pressmaterial med varierande kvalité bilder (det är svårt att fota kött) och recept. Nu passar de på att berätta hur vi ska rädda oss från rötmånaden. De börjar med att säga att det inte är så illa längre, tack vare bra kylar, slutna tillverkningsprocesser och bättre hygien.
Men sen börjar det. För att rädda sig från otäcka överraskninga ska man:

• Välj svenskt kött som är salmonellafritt.
Varför tror varje land att just deras kött är det bästa i världen?
• Tillagat kött bör alltid ha 70º innertemperatur.
Det borde bli en riktigt otrevlig överraskning på tallriken om köttet ska vara 70 grader.