<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3202895312175566892', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, augusti 16, 2005

ett uppvaknande

Det var helt Dag Hermelins förtjänst att jag fann mig sittandes i biosalongens mörker med en skål grekisk yoghurt, Halvah, gula och gröna russin samt berberisbär som jag åt med en plastgaffel. Jag hade varit på min andra matkaravan och fått mig en nyttig repetition av spännande råvaror som jag normalt sätt tyvärr aldrig skulle våga mig på. Men nu kommer jag påbörja mitt liv som sann syltakonsument, och dessutom servera det till minan vänner! Jag känner mig dessutom ganska lockad av hästentrecoten. Jag kommer skaffa nya malaysiska sojor, en kinesisk lagrad chinkiang-vinäger och snälla tantens chilipasta. Jag kommer göra drinkar smaksatta med citrongräs och ingefära, laga svampsoppa med shitake (både japansk för smaken och kinesisk för doften), alltid ha en anka i frysen och experimentera med fermenterad bönpasta. Nu börjar jag känna att jag lever igen.