<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

lördag, november 26, 2005

kloka vänner på J

Vadå "röda bär"? Jordgubb? Vinbär? Hallon? Lingon? undrar Janne och han har en poäng. Vilket bär menar världens vinkännare egentligen. Själv tänker jag ofta på den tyska desserten Rote Grütze när någon säger röda bär. En syrlig frisk smak där vinbären skriker högst.

Jakob meddelade mig att han provar pepparkaksdeg idag. Hur då, frågar jag?
Dels hade han gjort en det från en gammal kokbok. Den har lite cognac sig och ska bakas imorgon. Deg nr 2 kommer från riddarbageriets kokbok och innehåller grädde, men ingen cognac, och ska bakas ut om 1-2 veckor. Jag hoppas på en gästbloggpost.

Och snart ska jag hem till Jens. Han har bjudit in till matnördsfest med temat surt, syrligt och syrat. Efter ett stunds panik och intensivt funderande kring citrusfrukter och vad jag kunde laga med dem öppnade jag kylskåpsdörren och konstaterade att jag ägde för många ägg. Så det blev en bohuslänsk ekologisk äggost syrad med filmjölk.