<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3202895312175566892', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, juni 07, 2005

grekisk nationalism


I matträngseln i Kungsträdgården utses något som kallas årets nationalrätt. Jag är lika tveksam till den utmärkelsen som vissa av våra läsare var när vi skapade en nationalbakelse. Men jag blev förbluffad och efter en stund lycklig över vilka råvaror vinnaren, Kent Sandin, hade valt.
Getostfyllda lammfärsbiffar med vitlökskräm, serverade med bönor och rotfrukter i rosmarinsky.
Grekisk solsemester? Eller klassiska svenska råvaror med besök av en släkting från Allium?
Sverige och Grekland i vacker symbios, i såväl schlager- som i måltidssammanhang.