<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

måndag, juni 13, 2005

Rädda restaurangkonditorn!

Mitt favorityrke är på utdöende. Restaurangkonditorn - vilken hjälte. Att få trängas bland kockar och hög luftfuktighet i restaurangkök och trots det kunna trolla fram allt från skådebröd till praliner. Att väga ingredienser i gram och agera kemist. Skapa tomatglass och småkakor. Och kanske till och med en och annan isskulptur.

I Göteborg tror jag inte det finns en enda restaurangkonditortjänst kvar. Parks restaurang har tagits över av Swedish Taste, och Per Blomqvist bekräftade att det nu för tiden är kockarna som gör konditorsarbetena. Kanske finns det en tjänst kvar på Trädgårn. Men inget mer.

I Stockholm däremot finns traditionen fortfarande kvar. Hurra för huvudstaden.