<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

onsdag, juni 22, 2005

teknikens under under all kritik

Dumma digitaldisplay! Jag hade satt ugnen på 60° för att i vätska långsamt baka ett ankbröst till 56°. Digataltermometern stacks i ankan och äventyret var igång. Ankan gick ganska snabbt upp till 50°. Men sen fastnade den där. En, två, tre timmar senare var ankan fortfarande 50°. Då blev jag nervös och ändrade på termometern, men fick ändå samma resultat.

Kloka Eta kom på att ugnen kanske inte var varm nog. Vår fina superhigh techugn där displayen lyser med ett exakt 60°. Skulle den verkligen kunna vara fel? Ytterligare en digitaltermometer senare kunde jag konstatera att ugnen varit 54°. Morr! Nu har jag dragit upp den till "70°" så får vi se.