<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

torsdag, juni 23, 2005

this is not you

När jag nyss fyllde 30 fick jag en jättefin present. En "ta ställning t-shirt". Den föreställer Miles och Jack från Sideways som sniffar på något som jag tror är Pinot Noir. Ovanför dem står THIS IS NOT YOU med en tydlig pil pekandes på Miles, duons vinelitist.

När jag har på mig den här t-shirten kan jag visa att jag inte fnyser föraktfullt mot allt som inte är pinot noir. Jag är en alldruvsätare. Allt distrikt, alla druvor, alla lagringssätt. Jag tycker fortfarande om att bli överraskad av smaker jag inte visste fanns, även om de är överdrivna. Det finns en kunskapstörst som bara kan stillas med mer vin.


Jag ska gå hem och öva redan i kväll. AoMs vinprovare har provat igenom delar av systembolagets vinsortiment, och jag har fått med mig slattar av både Pouilly-Fumé de Ladoucette 2001 och Brown Brothers Shiraz hem. Kanske äter jag först några ostron på balkongen och sen värmer jag på rådjur och inväntar gäster.