<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

måndag, december 05, 2005

dagens frågor



A: Ulf Wagner, krögare på enstjärnan Basement i Göteborg, hur ofta byter ni ut porslinet på krogen?

U: Oftare än vad som är ekonomiskt och mer sällan än kockarna vill. Var fjärde månad byter vi ut ett av våra porslinsuppsättning på 36 delar. Sen beror det också på hur fort porslinet går sönder. Det kan gå fort.

A: Varför ser vi inte doggybags i form av aluminiumsvanar på finare restauranger i Sverige?
U: Det är aldrig någon som ber om doggybags på Basement, vi har ganska små portioner.
A: Men om blir väldigt mätt då?
U: Vi har helt enkelt inte den kulturen i Sverige.

Uppmaning: kan inte ni fråga kockar ni springer på hur vanligt det är med doggybags, framför allt tjusiga varianter med just svanar eller andra djur gjorda av resterna och aluminiumfolié i fin harmoni.