<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

onsdag, februari 22, 2006

kakan som gör livet bättre

Nej, jag brukar inte publicera recept här, men när jag använt mig av samma recept två veckor i rad och ibland drömmer om den dumma kakan på nätterna kan jag inte annat än dela med mig av (det av mig modifierade)receptet till browniesarna i Ben & Jerry's Superfudge Brownies.
110 g bra mörk choklad
110 g smör
4 stora ägg (rumstemp.)
0,5 tsk salt
5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna 32 x 22 cm eller rund form diameter: 26 cm och fodra med kokosflingor.
2. Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen kallna till rumstemperatur. Kyler du den i kylskåp går det snabbt, ibland för snabbt så att allting stelnar igen.
3. Vispa ägg och salt i en skål tills det blir riktigt fluffigt. Rör gradvis i socker och vaniljsocker. Allt som ska i smeten efter detta ska vändas i med största försiktighet. Vänd i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner mjölet, så att det nätt och jämnt blir blandat och smeten behåller sin fluffighet.
4. Häll i smeten i formen och släta till ytan. Grädda i ugn i 25 – 30 minuter. Den stelnar ytterligare om den får svalna i formen. Förvara eventuellt i frysen om du inte vill att den ska ta slut direkt.
5. Ät naturell eller skär i små bitar och blanda ner i chokladglass och simulera att du äter en dyr Ben & Jerry's.