<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3251446694669132973', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe", messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { 'blogger-ping': function() {} } }); } }); </script>

tisdag, mars 28, 2006

danska på svenska

I morse låg den där på köksbordet, danska Bonnier Publications nyöversatta mattidning Bättre mat. Framsidan är inte ett dugg snygg, men innehållet är betydligt bättre. Med risk att bli skinnad av hela Allt om Mat:s layout-avdelning så tilltalas jag, som "30-åring", mer av den här layouten än av Allt om Mat:s. Fast Laga Lätt och Elle mat&vin är fortfarande absolut snyggast. Och Gourmet är snygg bortom tävlan. Jonas Mattsson på Cap&Design är snäppet mer negativ och gör en analys under den vansinnigt fynda rubriken Bättre mat i sämre form. Chefredaktören för den danska, norska och svenska utgåvan heter Chanet Deleuran och hon intervjuas i Dagens Media. Här framställs Bättre Mat som ett komplement till Allt om Mat och Laga Lätt. Och jag som trodde att de var konkurrenter. Antar att det beror på vilket perspektiv man tittar från.

Imponerande
Gert Klötzke i expertpanelen
Smakpanelen
Symboler vid recepten
Månadens råvaror s 14-15
Bilder på förpackningar/råvaror s 34-38
Kockskolan s 53-68. De kan säkert ge ut böcker på det temat på sikt.

Mindre imponerande
Alla slarvfelen och inkonsekvenser
Att ett stort rosa band på omslaget döljer del av rubrikerna
De fegt layoutade plocksidorna s 24-25
De grå hinnan som ligger över många matbilder exv. s 46-49, 70-73
Att svenska redaktören Anne-Charlotte Eriksson inte nämns någonstans utom i en byline.
Alla bylines är pyttesmå, vissa är så små att jag inte ens hittar dem...
Tidningen känns opersonlig när jag inte vet vilka som gör den.