en kusin i tropikerna
Då och då reser min kusin Henrik iväg: på musikfestival i Afrika, till vänner i Japan, eller som nu på sin årliga resa till karnevalen på Trinidad.
Gästbloggare: Henrik Källson live från Trinidad
Maten här nere är väldigt speciell, man får i stort sett aldrig något kött som inte är tillagat med benet kvar. Det blir mycket friterad kyckling och kokade kötträtter.
Sen har de andra delikatesser som pigtail soup (med dumplings, alltså vatten och mjöl) och breadfruit (smakar nästan som potatis, gul i färgen), nån konstig kycklingfotsoppa som serveras i en mugg exempelvis efter festerna på morgonkvisten. Kycklingfötterna sticker upp ur muggen, ser lite lustigt ut... Vid den tiden på dygnet brukar det också finnas corn soup vilket blir mitt val.
Sen har jag ätit någon lustig grisfot chow mow, eller vad det heter. Det var det läskigaste jag ätit, blev bjuden på det hemma där jag bor så jag kunde inte riktigt tacka nej. Jag försökte så gott det gick att suga på isterbitarna, men magen höll på att vända sig så jag fick helt enkelt avbryta.
Gästbloggare: Henrik Källson live från Trinidad
Maten här nere är väldigt speciell, man får i stort sett aldrig något kött som inte är tillagat med benet kvar. Det blir mycket friterad kyckling och kokade kötträtter.
Sen har de andra delikatesser som pigtail soup (med dumplings, alltså vatten och mjöl) och breadfruit (smakar nästan som potatis, gul i färgen), nån konstig kycklingfotsoppa som serveras i en mugg exempelvis efter festerna på morgonkvisten. Kycklingfötterna sticker upp ur muggen, ser lite lustigt ut... Vid den tiden på dygnet brukar det också finnas corn soup vilket blir mitt val.
Sen har jag ätit någon lustig grisfot chow mow, eller vad det heter. Det var det läskigaste jag ätit, blev bjuden på det hemma där jag bor så jag kunde inte riktigt tacka nej. Jag försökte så gott det gick att suga på isterbitarna, men magen höll på att vända sig så jag fick helt enkelt avbryta.
<< Home