<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3202895312175566892', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, februari 07, 2006

5 kökslater

Fem ovanor eller egenheter som jag har i köket:


1)Jag har sällan grytlappar hemma, istället används såväl antika handdukar som reklamslängar till de heta grytorna.


2)Mitt kök är delvis original från 1906, inklusive höjden på diskbänken. Trots det är det ofta människor runt 190 som får diska.


3)Jag fyller på Yesflaskan med ett billigare (och miljövänligare) diskmedel men blir ständigt påkommen av mina vänner när de inte uppnår rätt diskeffekt.


4)Som gammal kock drillad under stränga köksmästare har jag en tendens att läxa upp eller ta över när vänner eller pojkvän lagar mat. Visa av erfarenhet slår sig vissa numera bara ner på en stol och iaktar mig medan jag lagar. Foto: Åsa Dahlgren


5)Jag använder nästan aldrig mina kokböcker, däremot googlar jag fram recept under pågående matlagning. Trots det finns det väldigt få smulor i mitt tangentbord.

De här erkännandena hade aldrig publicerats om inte det hade varit för en viss dietist. Nu skickar jag stafettpinnen vidare till Kokblog, Vinlusen och Anne's food.