<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3202895312175566892', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

torsdag, april 28, 2005

åsikten om designad mat


Ikväll kl 18.45 ska jag prata på Vetenskapsfestivalen. Temat är Den designade maten. Ledda av Tomas Tengby, ska en panel bestående av Susanne Dahlgren och Ulf Wagner från Hushållsvetenskap Institutionen, GU, Jörgen Svensson, professor vid Konstakademin i Trondheim och jag prata om synen på mat. Så här står det i programmet.

Idag skrivs det kokböcker som aldrig förr, samtidigt som marknaden
för färdigmat exploderar. Vi inreder våra kök så de liknar restaurangernas, samtidigt som våra microvågsugnar går varma med Gorbypiroger och panpizza. Är det skillnad på mat och mat? Fungerar maten mer som en status och klassmarkör idag?


Jag skulle gärna ljuga, men visst känns det nervöst. Och etablerat. Får se vad jag säger. Jag äter Zoo och tänker på saken.