<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3202895312175566892', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

torsdag, juni 01, 2006

spis bedres nationella identitet

Bättre mat är en ny mattidning som till 85% består av material översätt från den danska upplagan Spis bedre. Jag har tidigare skrivit om den här och här.

Jag lärde mig en del under min Oslohelg. Att en och samma tårta kan fira olika saker - Norges nationaldag (norsk flagga), ett tidningsjubieum (tårtljus) och absolut ingenting (bara 29,-). Det är vad jag kallar tidningsekonomi. Inne i tidninge var den norska utgåvan även utsmyckad med ett antal illustrationer av norska flaggan och ett dukningsreportage inför 17:e maj. Undra om vi i Sverige får ett likadant inför 6:e juni. Fast tänk om de tog det norska reportaget och photoshoppade om de röda dukningsdetaljerna till gula. Det vore hysteriskt roligt.
En trevlig sak med den norska upplagan var att den nationella redaktören: Anne Katrine Paulsen fick förekomma med både namn, bild och ledare. När kommer svenska redaktören Anne-Charlotte Eriksson få göra samma sak?