<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8954844\x26blogName\x3dBrax+on+food\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://abrax.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://abrax.blogspot.com/\x26vt\x3d3202895312175566892', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

måndag, maj 23, 2005

kalorier till lunch

Det är inte varje dag som mina privata kockar* lagar lunch åt mig. Ibland måste jag gå ut på stadens gator som en vanlig kvinna och ställa mig i kö för att bli mätt.

Mina pointräknade kollegor drog med mig till Kalori. En lunchrestaurang på Malmskillnadsgatan där man garanterat blir mätt. Tallriken ska innehålla 400 kalorier, var GI-låg, mättande, näringsriktig yadda yadda mat.

Jag blev mätt, så mycket kan jag säga. Min tallrik har nog aldrig varit så överfylld. Kalkonskivor, ratatouille, potatissallad. Men helt utan finess. Allting slaffsades bara på tallriken, så att mina fördomar om träningsmänniskor förstärktes avsevärt. De ser verkligen mat enbart som ett engeritillskott och inte alls som konst.

* Gunilla och Kristina i provköket